Büyüksehir
asb

Sedat Peker bu kez belge paylaştı

GÜNDEM 24.05.2021 - 12:53, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2888+ kez okundu.
 

Sedat Peker bu kez belge paylaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda görevli bürokrat Erdal Kayapınar hakkında başlatılan ‘Feto’ soruşturmasının kapatıldığını iddia eden Seedat Peker, Cumhuriyet Savcısı R.A.’nın imzasının bulunduğu bir belge paylaştı.

Sedat Peker son videosunda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası olduğu belirtilen Sadık Soylu’nun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ile Ankara Çankaya’daki bir iş merkezinde sık sık görüştüğünü anlattı. Peker, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda görevli bürokrat Erdal Kayapınar hakkında açılan Feto soruşturmasının kapatıldığını iddia etti. Sabah saatlerinde yayınlanan bu videonun ardından sosyal medya hesabından bir soruşturma evrakı yayınlayan Peker, “Çevre Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar’ın Sadık Soylu tarafından kapattırılarak (kendisine köle hale gelmesini sağladığı) Feto soruşturma evrakı” dedi. Peker, “Sayın savcılar, başka delile ihtiyacınız var mı?” diye sordu. Soruşturma evrakında  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildiği öne sürülen 14 Mayıs 2019 tarihli yazıda H.U ve Yavuz Erdal Kayapınar hakkında ‘Feto üyesi oldukları’ ihbarı bulunduğu belirtiliyor ve belge varsa gönderilmesi isteniyor. Evrakta, Cumhuriyet Savcısının imzasının bulunduğu görülüyor. Peker son videosunda Erdal Kayapınar’a ilişkin şunları söyledi: “Bu kişi gerçekten Feto’cüyse… Tabii Feto’cü olduğunu bilmiyorum. Ama her şeyi depoluyordur, ‘Bu işin hesabı olacak’ diye. Şimdi kat kat imarlar çıkıyorsunuz. Bu Sadık Soylu’nun resmi bir görevi yok. Devletin binasında nasıl oturuyor müsteşar gibi neden devletin bütün görevlileri, iş adamları orada. Sayın savcılar bir yazı yazacaksınız Hts kayıtları gelsin. Hangi bürokratlar bu kişinin yanına geliyor, telefonla görüşüyor. İddia ediyorum o Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki bürokrat Murat Kurum’u o kadar aramıyordur.” Kaynak:.tiklaoku.com  
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda görevli bürokrat Erdal Kayapınar hakkında başlatılan ‘Feto’ soruşturmasının kapatıldığını iddia eden Seedat Peker, Cumhuriyet Savcısı R.A.’nın imzasının bulunduğu bir belge paylaştı.

Sedat Peker son videosunda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası olduğu belirtilen Sadık Soylu’nun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ile Ankara Çankaya’daki bir iş merkezinde sık sık görüştüğünü anlattı. Peker, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda görevli bürokrat Erdal Kayapınar hakkında açılan Feto soruşturmasının kapatıldığını iddia etti.

Sabah saatlerinde yayınlanan bu videonun ardından sosyal medya hesabından bir soruşturma evrakı yayınlayan Peker, “Çevre Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar’ın Sadık Soylu tarafından kapattırılarak (kendisine köle hale gelmesini sağladığı) Feto soruşturma evrakı” dedi. Peker, “Sayın savcılar, başka delile ihtiyacınız var mı?” diye sordu.

Soruşturma evrakında  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildiği öne sürülen 14 Mayıs 2019 tarihli yazıda H.U ve Yavuz Erdal Kayapınar hakkında ‘Feto üyesi oldukları’ ihbarı bulunduğu belirtiliyor ve belge varsa gönderilmesi isteniyor. Evrakta, Cumhuriyet Savcısının imzasının bulunduğu görülüyor.

Peker son videosunda Erdal Kayapınar’a ilişkin şunları söyledi: “Bu kişi gerçekten Feto’cüyse… Tabii Feto’cü olduğunu bilmiyorum. Ama her şeyi depoluyordur, ‘Bu işin hesabı olacak’ diye. Şimdi kat kat imarlar çıkıyorsunuz. Bu Sadık Soylu’nun resmi bir görevi yok. Devletin binasında nasıl oturuyor müsteşar gibi neden devletin bütün görevlileri, iş adamları orada. Sayın savcılar bir yazı yazacaksınız Hts kayıtları gelsin. Hangi bürokratlar bu kişinin yanına geliyor, telefonla görüşüyor. İddia ediyorum o Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki bürokrat Murat Kurum’u o kadar aramıyordur.”

Kaynak:.tiklaoku.com

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.