ÖZBUDUN SORDU: ‘KORUMA ALTINA ALINDI MI?’

ASAYİŞ 24.06.2024 - 15:22, Güncelleme: 24.06.2024 - 15:38 3880+ kez okundu.
 

ÖZBUDUN SORDU: ‘KORUMA ALTINA ALINDI MI?’

Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun; TBMM'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bir soru önergesi vererek, Korkuteli ilçesi Manay köyünde istismara maruz kalan zihinsel engelli çocuk olayından bakanlığın haberdar olup olmadığını sordu. Çocuğun koruma altına alınıp alınmadığını sorarak, olayı kamu makamlarına bildirdiği için tehditler alan sorumlu yurttaşların koruma altına alınması ile ilgili bir çalışma olup olmadığının açıklanmasını istedi

Haber: Şükrü AĞIRMAN Gelecek Partisi Antalya Milletvekili, Türk Demokrasi Vakfı Hukuk Araştırmaları Direktörü Profesör Doktor Serap Yazıcı Özbudun; Adalet Komisyonu ve Anayasa Kormisyonu Üyesi milletvekili olarak, Antalya'nın Korkuteli ilçesi Manay Köyünde küçük yaştaki zihinsel engelli çocuğa cinsel istismar olayına ilişkin haberimizi TBMM'ye taşıdı. Özbudun hem mecliste söz olarak konuyu gündeme taşıdı hem de konuyla ilgili bir soru önergesi vererek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yanıtlamasını istedi. Konuyla ilgili haber Gazete Akdeniz internet sitesinde https://gazeteakdeniz.com.tr/haber-istismar-olayi-meclise-tasindi-11182 linkinde yer almıştı: Özbudun 10 Haziran 2024 tarihinde verdiği soru önergesi metninde; istismara maruz kalan zihinsel engelli çocuk olayından bakanlığın haberdar olup olmadığını, çocuğun koruma altına alınıp alınmadığını, olayı kamu makamlarına bildirdiği için tehditler alan sorumlu yurttaşların koruma altına alınması ile ilgili bir çalışma olup olmadığını sorarak şu ifadelere yer verdi: Aşağıda sıralanan soruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ tarafından Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96'ncı maddeleri gereğince cevaplanmasını talep ederim. Saygılarımla. Prof. Dr. Serap YAZICI ÖZBUDUN Antalya Milletvekili   Meclis konuşması https://www.youtube.com/watch?v=ZhaWLi2QIRQ   7 Haziran 2024 tarihli Akdeniz Gazetesi'nde Antalya'nın Korkuteli ilçesinde zihinsel engelli bir kız çocuğunun 13 yaşından itibaren beş yıl süreyle otuza yakın kişi tarafından cinsel istismara uğradığı haberi yer almıştır. Haberde yer alan bilgilere göre konuyu fark eden bir yurttaş, CİMER'e başvurmuş, bu başvuru üzerine bahsi geçen kız çocuğu koruma altına alınmış, yirmi yedi şüpheli hakkında kovuşturma başlamıştır. Öte yandan gene haberden öğrenildiğine göre bu cinsel istismarı kamu makamlarına bildirenler ve çocuğun amcası, çeşitli kişiler tarafından tehdit edilmiştir. 1. Bakanlığınız bu zihinsel engelli yurttaşımızın uğradığı cinsel istismar fiilinden haberdar olmuş mudur? 2. Haberde bu zihinsel engelli, cinsel istismara maruz kalan kız çocuğunun devlet tarafından koruma altına alındığı bilgisi yer almaktadır. Bu bilgi doğru mudur? 3. Bakanlığınızın bu fiili kamu makamlarına bildiren sorumlu yurttaşlarımızı koruma altına alacak, bu kişileri tehditlerden koruyacak bir çalışması olmuş mudur?  
Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun; TBMM'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bir soru önergesi vererek, Korkuteli ilçesi Manay köyünde istismara maruz kalan zihinsel engelli çocuk olayından bakanlığın haberdar olup olmadığını sordu. Çocuğun koruma altına alınıp alınmadığını sorarak, olayı kamu makamlarına bildirdiği için tehditler alan sorumlu yurttaşların koruma altına alınması ile ilgili bir çalışma olup olmadığının açıklanmasını istedi

Haber: Şükrü AĞIRMAN

Gelecek Partisi Antalya Milletvekili, Türk Demokrasi Vakfı Hukuk Araştırmaları Direktörü Profesör Doktor Serap Yazıcı Özbudun; Adalet Komisyonu ve Anayasa Kormisyonu Üyesi milletvekili olarak, Antalya'nın Korkuteli ilçesi Manay Köyünde küçük yaştaki zihinsel engelli çocuğa cinsel istismar olayına ilişkin haberimizi TBMM'ye taşıdı. Özbudun hem mecliste söz olarak konuyu gündeme taşıdı hem de konuyla ilgili bir soru önergesi vererek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yanıtlamasını istedi. Konuyla ilgili haber Gazete Akdeniz internet sitesinde https://gazeteakdeniz.com.tr/haber-istismar-olayi-meclise-tasindi-11182 linkinde yer almıştı:

Özbudun 10 Haziran 2024 tarihinde verdiği soru önergesi metninde; istismara maruz kalan zihinsel engelli çocuk olayından bakanlığın haberdar olup olmadığını, çocuğun koruma altına alınıp alınmadığını, olayı kamu makamlarına bildirdiği için tehditler alan sorumlu yurttaşların koruma altına alınması ile ilgili bir çalışma olup olmadığını sorarak şu ifadelere yer verdi:

Aşağıda sıralanan soruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ tarafından Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96'ncı maddeleri gereğince cevaplanmasını talep ederim.

Saygılarımla.

Prof. Dr. Serap YAZICI ÖZBUDUN Antalya Milletvekili

 

Meclis konuşması

https://www.youtube.com/watch?v=ZhaWLi2QIRQ

 

7 Haziran 2024 tarihli Akdeniz Gazetesi'nde Antalya'nın Korkuteli ilçesinde zihinsel engelli bir kız çocuğunun 13 yaşından itibaren beş yıl süreyle otuza yakın kişi tarafından cinsel istismara uğradığı haberi yer almıştır.

Haberde yer alan bilgilere göre konuyu fark eden bir yurttaş, CİMER'e başvurmuş, bu başvuru üzerine bahsi geçen kız çocuğu koruma altına alınmış, yirmi yedi şüpheli hakkında kovuşturma başlamıştır.

Öte yandan gene haberden öğrenildiğine göre bu cinsel istismarı kamu makamlarına bildirenler ve çocuğun amcası, çeşitli kişiler tarafından tehdit edilmiştir.

1. Bakanlığınız bu zihinsel engelli yurttaşımızın uğradığı cinsel istismar fiilinden haberdar olmuş mudur?

2. Haberde bu zihinsel engelli, cinsel istismara maruz kalan kız çocuğunun devlet tarafından koruma altına alındığı bilgisi yer almaktadır. Bu bilgi doğru mudur?

3. Bakanlığınızın bu fiili kamu makamlarına bildiren sorumlu yurttaşlarımızı koruma altına alacak, bu kişileri tehditlerden koruyacak bir çalışması olmuş mudur?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.