KONAKLI KONGRE MERKEZİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

20.02.2020 - 21:59, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2124+ kez okundu.
 

KONAKLI KONGRE MERKEZİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

Büyük umutlarla yapımı tamamlanan Alanya Konaklı Kongre Merkezi 6 yıldır kaderine terkedilmiş bir şekilde duruyor. Üniversite ile Alanya belediyesi arasında bir dönem mahkemelik olduğu bilgisine ulaştığımız milyon dolarlık tesis yıldır sahibini arıyor.

Eski Konaklı Demokrat Partili belediye başkanı Abdullah Sönmez tarafından inşaatı tamamlanan ve Kongre Merkezi olarak planlanan tesis  6 yıldır kapalı. Büyükşehir yasası ile birlikte Alanya Belediyesine devredilen ve daha sonra Akdeniz Üniversitesine verildiği açıklanan Kongre Merkezi yapıldığı günden beri hiçbir faaliyet göstermemesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Bir dönem ALKÜ Üniversitesine devredildiği bilgisine ulaştığımız Kongre Merkezi ile ilgili Alanya belediyesi hak iddia ederek mahkemeye verdiği ve davayı kaybettiği, son olarak ise Gençlik Spor İl Müdürlüğüne devredildiği ile iddialar konuşuluyor. MUHATAP BULAMADIK Konaklı Kongre Merkezinin çürümeye terk edildiği ile ilgili okuyucu şikayetleri sonucu ulaşmaya çalıştığımız kurumlardan sağlıklı bilgi alabileceğimiz bir yetkili bulamadık. Konu ile ilgili ALKÜ üniversitesini defalarca aramamıza rağmen iletişim telefonlarının  meşgul olması, Alanya Belediye başkanı Adem Murat Yücel’in ise danışmanı aracılığı ile dönüş yapacaklarını bildirmelerine rağmen bilgi vermekten kaçınmalarına bir anlam veremedik. Konaklı halkının haklı tepkisini araştırmaya ve bu konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. NEDEN YAPILDI, NEDEN AÇILAMIYOR ? Konaklı  turizm merkezinde eski belediye başkanı Abdullah Sönmez tarafından Kongre Turizmine yönelik olarak yapımı tamamlanan Konaklı Kongre Merkezinin neden açılmadığını kamuoyu adına soruyoruz. Bir dönem düğün salonu olarak faaliyet göstereceği yönünde basında haberlerin yer aldığı  Kongre Merkezi şuan kime ait ? Milli servetin göz göre göre çürümesini daha ne zamana kadar seyredeceğiz. Haber : Hilmi ŞAHİN
Büyük umutlarla yapımı tamamlanan Alanya Konaklı Kongre Merkezi 6 yıldır kaderine terkedilmiş bir şekilde duruyor. Üniversite ile Alanya belediyesi arasında bir dönem mahkemelik olduğu bilgisine ulaştığımız milyon dolarlık tesis yıldır sahibini arıyor.

Eski Konaklı Demokrat Partili belediye başkanı Abdullah Sönmez tarafından inşaatı tamamlanan ve Kongre Merkezi olarak planlanan tesis  6 yıldır kapalı. Büyükşehir yasası ile birlikte Alanya Belediyesine devredilen ve daha sonra Akdeniz Üniversitesine verildiği açıklanan Kongre Merkezi yapıldığı günden beri hiçbir faaliyet göstermemesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Bir dönem ALKÜ Üniversitesine devredildiği bilgisine ulaştığımız Kongre Merkezi ile ilgili Alanya belediyesi hak iddia ederek mahkemeye verdiği ve davayı kaybettiği, son olarak ise Gençlik Spor İl Müdürlüğüne devredildiği ile iddialar konuşuluyor.

MUHATAP BULAMADIK

Konaklı Kongre Merkezinin çürümeye terk edildiği ile ilgili okuyucu şikayetleri sonucu ulaşmaya çalıştığımız kurumlardan sağlıklı bilgi alabileceğimiz bir yetkili bulamadık. Konu ile ilgili ALKÜ üniversitesini defalarca aramamıza rağmen iletişim telefonlarının  meşgul olması, Alanya Belediye başkanı Adem Murat Yücel’in ise danışmanı aracılığı ile dönüş yapacaklarını bildirmelerine rağmen bilgi vermekten kaçınmalarına bir anlam veremedik. Konaklı halkının haklı tepkisini araştırmaya ve bu konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.

NEDEN YAPILDI, NEDEN AÇILAMIYOR ?

Konaklı  turizm merkezinde eski belediye başkanı Abdullah Sönmez tarafından Kongre Turizmine yönelik olarak yapımı tamamlanan Konaklı Kongre Merkezinin neden açılmadığını kamuoyu adına soruyoruz. Bir dönem düğün salonu olarak faaliyet göstereceği yönünde basında haberlerin yer aldığı  Kongre Merkezi şuan kime ait ? Milli servetin göz göre göre çürümesini daha ne zamana kadar seyredeceğiz.

Haber : Hilmi ŞAHİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.