İMAR PARA CEZALARI CAN YAKACAK

YAŞAM 05.03.2020 - 14:58, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2451+ kez okundu.
 

İMAR PARA CEZALARI CAN YAKACAK

Resmi Gazete’de yayımlanan imar kanunu ile ilgili maddede cezalar katbekat arttığı belirtildi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve belediye ekipleri, Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Kemer’de bulunan kaçak yapılara izin vermiyor. Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için titiz çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Topaloğlu, kaçak yapılaşmaların önüne geçmeye devam ediyor. Belediye ekipleri, ilçe genelinde bulunan kanuna aykırı yapılaşmaları yıkmaya da devam ediyor. 20 Şubat 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan kanunun imar para cezası konulu maddesinde “Aykırılığa konu alanın arsa payına isabet eden arsa alanı ile emlak vergisine esas arsa ve arazi asgari metrekare birim değerinin çarpımı ile bulunan bedel kadar idari para cezası ayrıca ilave edilir.” denilmektedir. İlgili kanun maddesi doğrultusunda da imar cezalarının katbekat artacağı belirtildi. Belediye ekipleri, vatandaşların mağdur olmaması için titiz bir çalışma yürütüyor. Kanunlara uymayanlara yasal işlemler uygulayan belediye ekiplerimiz, kaçak yapılaşmanın artmasının da önüne geçiyor. Öte yandan, rayiç bedeli 100 lira olan 1000 metrekare imar parselinde, 100 metrekare 3A grubu bir kaçak yapı için kanun öncesinde 12.552,67 TL olan para cezası yeni kanunla 315.387,06 lira olacaktır. Rayiç bedeli 4,72 lira olan 3000 metrekare yüzölçümlü imar planı bulunmayan parselde, 1A grubu 50 metrekare yüzölçümü gölgelik, çardak yapısı için kanun öncesinde 1.162,28 lira olan para cezası yeni kanunla 43.762,25 lira olacaktır. Rayiç bedeli 4,72 lira olan 3000 metrekare yüzölçümlü imar planı bulunmayan parselde, 3A grubu 100 metrekare yüzölçümlü bir kaçak yapı için kanun öncesinde 11.715,82 lira olan para cezası yeni kanunla 54.009,26 lira olacaktır. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Topaloğlu, “Resmi Gazete’de yayımlanan imar kanunu ile ilgili madde açıktır. Belediye olarak Kemer’de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Yasalar ne diyorsa onu uygulayacağız. Kaçak olduğu tespit edilen tüm yapıları yıkarak yasal işlem uygulamaya devam edeceğizd” Diye konuştu.
Resmi Gazete’de yayımlanan imar kanunu ile ilgili maddede cezalar katbekat arttığı belirtildi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve belediye ekipleri, Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Kemer’de bulunan kaçak yapılara izin vermiyor.

Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için titiz çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Topaloğlu, kaçak yapılaşmaların önüne geçmeye devam ediyor.

Belediye ekipleri, ilçe genelinde bulunan kanuna aykırı yapılaşmaları yıkmaya da devam ediyor.

20 Şubat 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan kanunun imar para cezası konulu maddesinde “Aykırılığa konu alanın arsa payına isabet eden arsa alanı ile emlak vergisine esas arsa ve arazi asgari metrekare birim değerinin çarpımı ile bulunan bedel kadar idari para cezası ayrıca ilave edilir.” denilmektedir.

İlgili kanun maddesi doğrultusunda da imar cezalarının katbekat artacağı belirtildi.

Belediye ekipleri, vatandaşların mağdur olmaması için titiz bir çalışma yürütüyor. Kanunlara uymayanlara yasal işlemler uygulayan belediye ekiplerimiz, kaçak yapılaşmanın artmasının da önüne geçiyor.

Öte yandan, rayiç bedeli 100 lira olan 1000 metrekare imar parselinde, 100 metrekare 3A grubu bir kaçak yapı için kanun öncesinde 12.552,67 TL olan para cezası yeni kanunla 315.387,06 lira olacaktır.

Rayiç bedeli 4,72 lira olan 3000 metrekare yüzölçümlü imar planı bulunmayan parselde, 1A grubu 50 metrekare yüzölçümü gölgelik, çardak yapısı için kanun öncesinde 1.162,28 lira olan para cezası yeni kanunla 43.762,25 lira olacaktır.

Rayiç bedeli 4,72 lira olan 3000 metrekare yüzölçümlü imar planı bulunmayan parselde, 3A grubu 100 metrekare yüzölçümlü bir kaçak yapı için kanun öncesinde 11.715,82 lira olan para cezası yeni kanunla 54.009,26 lira olacaktır.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Topaloğlu, “Resmi Gazete’de yayımlanan imar kanunu ile ilgili madde açıktır. Belediye olarak Kemer’de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Yasalar ne diyorsa onu uygulayacağız. Kaçak olduğu tespit edilen tüm yapıları yıkarak yasal işlem uygulamaya devam edeceğizd” Diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.