Menderes Türel de 'Biz Bize Yeteriz' dedi

SİYASET 31.03.2020 - 21:41, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 3140+ kez okundu.
 

Menderes Türel de 'Biz Bize Yeteriz' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Biz Bize Yeteriz Türkiye' sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı AK Partili Menderes Türel'den de destek geldi. Türel, "Biz tarih boyunca zor günlerimizi omuz omuza verdiğimiz dayanışmalarla aştık" dedi

Sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapan Menderes Türel, "Bazılarını anlamakta zorluk çekiyorum. Son derece iyi niyetli başlatılan, zor günleri el ele vererek aşmaya yönelik girişimlere yapılan itibar suikastının arkasında yatan gerçek ne? Büyükşehirlerde başlatılan yardım kampanyalarını, Sn. Cumhurbaşkanımız da devletin gereğini yapması açısından taçlandırdı. Biz tarih boyunca zor günlerimizi omuz omuza verdiğimiz dayanışmalarla aştık. Son 100 yılın en büyük felaketine şahitlik ediyorken siyaseti, ticareti bir tarafa koyup can derdine düşmüşken nedir bu şamata onu anlayamıyorum. Senin kampanyan kötü, benim kampanyam iyi tartışmalarının Allah aşkına zamanı mı? İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun yardım kampanyasına alkış tutanlar Sn. Cumhurbaşkanımızın kampanyasına demedik laf bırakmıyor. Adeta akıl tutulması yaşanıyor" dedi.   'İnsanlık ölmedi' Türel, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Zor günlerimizde paylaşmayı, yardımlaşmayı, öne çıkartmamız gerekirken bazıları hala ayrımcılık, kin, nefret söylemlerini terk edemiyor. Yapmayın; kimin kampanyası aklınıza yatıyorsa, imkanınız varsa, gidin gereğini yapın. İmkanınız yoksa dua edin. Hiçbirini yapmıyorsanız evinizden çıkmayın. Gölge etmeyin yeter. Ben şahsen “Biz bize yeteriz Türkiyem" dedim ve gereğini yaptım. İnsanlık ölmedi. Siz de gereğini yapın. Dip Not: Tam bunları yazdıktan sonra İçişleri Bakanlığımızın kanuni izinler alınmadan yapılan yardım kampanyalarıyla ilgili bloke kararını okudum. Hukuksuz olduğu ifade edilen bu kampanyalarla ilgili alınan kararı kimse farklı yerlere çekmesin. Hakkı, hukuku ve adaleti savunanların yapması gereken yasal prosedürleri yerine getirmesi ve yoluna devam etmesidir."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Biz Bize Yeteriz Türkiye' sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı AK Partili Menderes Türel'den de destek geldi. Türel, "Biz tarih boyunca zor günlerimizi omuz omuza verdiğimiz dayanışmalarla aştık" dedi

Sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapan Menderes Türel, "Bazılarını anlamakta zorluk çekiyorum. Son derece iyi niyetli başlatılan, zor günleri el ele vererek aşmaya yönelik girişimlere yapılan itibar suikastının arkasında yatan gerçek ne? Büyükşehirlerde başlatılan yardım kampanyalarını, Sn. Cumhurbaşkanımız da devletin gereğini yapması açısından taçlandırdı. Biz tarih boyunca zor günlerimizi omuz omuza verdiğimiz dayanışmalarla aştık. Son 100 yılın en büyük felaketine şahitlik ediyorken siyaseti, ticareti bir tarafa koyup can derdine düşmüşken nedir bu şamata onu anlayamıyorum. Senin kampanyan kötü, benim kampanyam iyi tartışmalarının Allah aşkına zamanı mı? İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun yardım kampanyasına alkış tutanlar Sn. Cumhurbaşkanımızın kampanyasına demedik laf bırakmıyor. Adeta akıl tutulması yaşanıyor" dedi.
 
'İnsanlık ölmedi'
Türel, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Zor günlerimizde paylaşmayı, yardımlaşmayı, öne çıkartmamız gerekirken bazıları hala ayrımcılık, kin, nefret söylemlerini terk edemiyor. Yapmayın; kimin kampanyası aklınıza yatıyorsa, imkanınız varsa, gidin gereğini yapın. İmkanınız yoksa dua edin. Hiçbirini yapmıyorsanız evinizden çıkmayın. Gölge etmeyin yeter. Ben şahsen “Biz bize yeteriz Türkiyem" dedim ve gereğini yaptım. İnsanlık ölmedi. Siz de gereğini yapın. Dip Not: Tam bunları yazdıktan sonra İçişleri Bakanlığımızın kanuni izinler alınmadan yapılan yardım kampanyalarıyla ilgili bloke kararını okudum. Hukuksuz olduğu ifade edilen bu kampanyalarla ilgili alınan kararı kimse farklı yerlere çekmesin. Hakkı, hukuku ve adaleti savunanların yapması gereken yasal prosedürleri yerine getirmesi ve yoluna devam etmesidir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.