Adrese Teslim Kadroların Sahibi Kim?

EĞİTİM 04.08.2022 - 14:27, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2647+ kez okundu.
 

Adrese Teslim Kadroların Sahibi Kim?

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan’ın yalnızca hükümet karşıtı kadrolaşmaya izin verdiği, üniversitedeki tüm idari ve akademik atamalarda cumhur ittifakına muhalif olan isimleri göreve getirdiği ve görevlendirme yaptığı belirtiliyor. Üniversitede çalışanlarının eşit ve adil bir şekilde hak ettiği kadro haklarının gasp edildiği, soruları çalarak kendi militanlarını kamuya yerleştiren FETÖ örneğinin tekrar yaşanmaması gerektiği ve üniversite yönetiminin bu konuda daha hassas ve şeffaf olması

Rektörlük yönetiminin kendi yandaşlarına kadro açabilmek için bahane sebeplerle liyakat sahibi personeli etkisiz kıldığı, uzaklaştırdığı, hükümet karşıtlığına hizmet eden, kutuplaşan ve hizipleşmeye meyilli referanslara önem vererek kadrolaştığı iddia ediliyor. Üniversitedeki muhalif kadrolaşmanın ne insan hak ve onuruna ne de kamu vicdanına uygun olmadığı ve çözüm merciinin de Külliye olduğu vurgulanıyor. 29.07.2022 tarihinde göstermelik olarak yayınlanan 183 adet sözleşmeli personel alım ilanının da üniversitedeki muhalif kadrolaşmaya somut bir örnek teşkil ettiği ve alınacak personelin daha önceden belirlendiği ve yandaşlardan oluştuğu belirtiliyor. Rektör Yardımcısı Murat Turhan’ın uzun bir süredir bu göstermelik ilan için çalışma yaptığı, başvuru sayısını düşük tutmak amacıyla, “başvuruları elden yapmak şartı” konduğu ve alınacak personelin de niteliklerinin de açık açık belirtilerek eşitlik ilkesinin çiğnendiği ifade ediliyor. Sosyal medyada ve memurlar.net sitesinde ilana ilişkin yoğun eleştiriler ise devam ediyor. Dijitalleşmede çağ atladığını iddia eden Üniversite yönetiminin “elden evrak teslimi şartı” ile kendi açıklamalarını yalanlamış olmalarına hiçbir anlam verilemiyor. İşte rahatsızlığa yol açan ve kadrolaşmaya imkan veren ilanının detayları … https://personel.akdeniz.edu.tr/29072022-tarihli-akdeniz-universitesi-sozlesmeli-657-sk-4b-personel-alim-ilani-2129 https://www.ilan.gov.tr/ilan/1024258/kamu-akademik-personel-kamu-personel-alim-ve-sinavlari-akdeniz-universitesi-rektorlugu-183-sozlesmeli-personel-alacak BAŞVURU ŞEKLİ 1. Başvurular şahsen yapılacaktır. a) Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezinde (Hastane) yer alan pozisyonlara başvuruda bulunacak adayların Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastane) Müdürlüğü Evrak Kayıt Birimine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. b) Diş Hekimliği Fakültesinde yer alan pozisyonlara başvuruda bulunacak adayların Diş Hekimliği Fakültesi Evrak Kayıt Birimine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. c) Ziraat Fakültesinde yer alan pozisyonlara başvuruda bulunacak adayların Ziraat Fakültesi Evrak Kayıt Birimine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. d) Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığında yer alan pozisyonlara başvuruda bulunacak adayların Rektörlük Evrak Kayıt Birimine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. 2. Müracaat evrakları teslim alınırken kontrol edilmeyecek olup teslim edilen belgelerdeki sorumluluk tamamen müracaat sahibine aittir. 3. Posta, e-posta veya benzeri ile yapılan başvurular ve eksik belge ibraz edenlerin müracaatları kesinlikle kabul edilmeyecektir. 4. Her aday yalnızca bir pozisyon için başvuru yapabilecek olup birden fazla pozisyon için başvuruda bulunan adayların bütün başvuruları geçersiz sayılacaktır. 5. İlanda yer alan şartları taşımayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
Rektör yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan’ın yalnızca hükümet karşıtı kadrolaşmaya izin verdiği, üniversitedeki tüm idari ve akademik atamalarda cumhur ittifakına muhalif olan isimleri göreve getirdiği ve görevlendirme yaptığı belirtiliyor. Üniversitede çalışanlarının eşit ve adil bir şekilde hak ettiği kadro haklarının gasp edildiği, soruları çalarak kendi militanlarını kamuya yerleştiren FETÖ örneğinin tekrar yaşanmaması gerektiği ve üniversite yönetiminin bu konuda daha hassas ve şeffaf olması

Rektörlük yönetiminin kendi yandaşlarına kadro açabilmek için bahane sebeplerle liyakat sahibi personeli etkisiz kıldığı, uzaklaştırdığı, hükümet karşıtlığına hizmet eden, kutuplaşan ve hizipleşmeye meyilli referanslara önem vererek kadrolaştığı iddia ediliyor.

Üniversitedeki muhalif kadrolaşmanın ne insan hak ve onuruna ne de kamu vicdanına uygun olmadığı ve çözüm merciinin de Külliye olduğu vurgulanıyor. 29.07.2022 tarihinde göstermelik olarak yayınlanan 183 adet sözleşmeli personel alım ilanının da üniversitedeki muhalif kadrolaşmaya somut bir örnek teşkil ettiği ve alınacak personelin daha önceden belirlendiği ve yandaşlardan oluştuğu belirtiliyor.

Rektör Yardımcısı Murat Turhan’ın uzun bir süredir bu göstermelik ilan için çalışma yaptığı, başvuru sayısını düşük tutmak amacıyla, “başvuruları elden yapmak şartı” konduğu ve alınacak personelin de niteliklerinin de açık açık belirtilerek eşitlik ilkesinin çiğnendiği ifade ediliyor. Sosyal medyada ve memurlar.net sitesinde ilana ilişkin yoğun eleştiriler ise devam ediyor.

Dijitalleşmede çağ atladığını iddia eden Üniversite yönetiminin “elden evrak teslimi şartı” ile kendi açıklamalarını yalanlamış olmalarına hiçbir anlam verilemiyor.
İşte rahatsızlığa yol açan ve kadrolaşmaya imkan veren ilanının detayları …
https://personel.akdeniz.edu.tr/29072022-tarihli-akdeniz-universitesi-sozlesmeli-657-sk-4b-personel-alim-ilani-2129
https://www.ilan.gov.tr/ilan/1024258/kamu-akademik-personel-kamu-personel-alim-ve-sinavlari-akdeniz-universitesi-rektorlugu-183-sozlesmeli-personel-alacak

BAŞVURU ŞEKLİ
1. Başvurular şahsen yapılacaktır.
a) Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezinde (Hastane) yer alan pozisyonlara başvuruda bulunacak adayların Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastane) Müdürlüğü Evrak Kayıt Birimine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.
b) Diş Hekimliği Fakültesinde yer alan pozisyonlara başvuruda bulunacak adayların Diş Hekimliği Fakültesi Evrak Kayıt Birimine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.
c) Ziraat Fakültesinde yer alan pozisyonlara başvuruda bulunacak adayların Ziraat Fakültesi Evrak Kayıt Birimine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.
d) Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığında yer alan pozisyonlara başvuruda bulunacak adayların Rektörlük Evrak Kayıt Birimine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.
2. Müracaat evrakları teslim alınırken kontrol edilmeyecek olup teslim edilen belgelerdeki sorumluluk tamamen müracaat sahibine aittir.
3. Posta, e-posta veya benzeri ile yapılan başvurular ve eksik belge ibraz edenlerin müracaatları kesinlikle kabul edilmeyecektir.
4. Her aday yalnızca bir pozisyon için başvuru yapabilecek olup birden fazla pozisyon için başvuruda bulunan adayların bütün başvuruları geçersiz sayılacaktır.
5. İlanda yer alan şartları taşımayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.