CUMHURİYET'TE ENGELLER KALKTI..!

YAŞAM 04.04.2024 - 00:56, Güncelleme: 04.04.2024 - 00:56 2434 kez okundu.
 

CUMHURİYET'TE ENGELLER KALKTI..!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan tramvay hattındaki kot farkını gidererek engelleri ortadan kaldırdı. Nostalji tramvayı da seferlerine başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan tramvay hattındaki kot farkı giderilerek engeller ortadan kaldırıldı. Yapılan düzenleme ile engelli vatandaşlar ve diğer dezavantajlı grupların şehir içi ulaşımda daha rahat ve güvenli bir şekilde hareket edebilecekler. CUMHURİYET MEYDANI DÜZENLENDİ Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nın nostaljik tramvay hattında başlatılan çalışmalar bitirildi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kot farkı nedeniyle engelli bireyler bu alana ulaşmakta zorluk çekiyordu. Çalışmaların tamamlanmasıyla engelli bireyler Cumhuriyet meydanına ulaşma konusunda sıkıntılar giderilmiş oldu. Çalışmanın bitmesiyle Mezbaha-Müze arasındaki nostalji tramvayı seferleri de başladı. ENGELSİZ ŞEHİR ANTALYA Türkiye Sakatlar Federasyonu Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çalışmaların engelli vatandaşlar için çok önemli olduğunu söyledi. Karavural “Engelli vatandaşlarımız Cumhuriyet Meydanı yapıldığı zamandan bu güne kadar geçişlerde zorluk çekiyordu. Başkanımız Muhittin Böcek’e taleplerimizi ilettik ve burada bir çalışma başlatıldı. Şu anda Cumhuriyet Meydanı bütünleşmiş bir yapıya kavuştu. Tramvay hattındaki kot farkının giderilmesinin yanında görme engelliler için kılavuz çizgileri de yenilendi. Kenti engelli engelsiz herkesin kullanabilmesi gerekiyor. Bu yapılan çalışmalar engelli vatandaşlarımız için erişilemeyen alanları erişilir kılmak adına çok önemli” dedi. BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR Görme Engelli Ragıp Ali Yaman da yapılan çalışmaların hem görme hem yürüme engelli vatandaşlar için güzel bir çalışma olduğunu söyledi. Yaman “Burada daha önce kaldırımlar çok yüksekti. Görme engelliler için bu durum zorlukları da beraberinde getiriyordu. Yardım almadan karşıya geçemiyorduk. Ayağımız takılarak düşebiliyorduk. Tekerlekli sandalyeli arkadaşlarımız düşününce daha da kötü oluyor. Yapılan çalışmayla burada bulunan engel çok güzel bir şekilde aşılmış. Yapılan çalışmalardan dolayı Başkanımız Muhitttin Böcek’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan tramvay hattındaki kot farkını gidererek engelleri ortadan kaldırdı. Nostalji tramvayı da seferlerine başladı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan tramvay hattındaki kot farkı giderilerek engeller ortadan kaldırıldı. Yapılan düzenleme ile engelli vatandaşlar ve diğer dezavantajlı grupların şehir içi ulaşımda daha rahat ve güvenli bir şekilde hareket edebilecekler.
CUMHURİYET MEYDANI DÜZENLENDİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nın nostaljik tramvay hattında başlatılan çalışmalar bitirildi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kot farkı nedeniyle engelli bireyler bu alana ulaşmakta zorluk çekiyordu. Çalışmaların tamamlanmasıyla engelli bireyler Cumhuriyet meydanına ulaşma konusunda sıkıntılar giderilmiş oldu. Çalışmanın bitmesiyle Mezbaha-Müze arasındaki nostalji tramvayı seferleri de başladı.
ENGELSİZ ŞEHİR ANTALYA
Türkiye Sakatlar Federasyonu Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çalışmaların engelli vatandaşlar için çok önemli olduğunu söyledi. Karavural “Engelli vatandaşlarımız Cumhuriyet Meydanı yapıldığı zamandan bu güne kadar geçişlerde zorluk çekiyordu.
Başkanımız Muhittin Böcek’e taleplerimizi ilettik ve burada bir çalışma başlatıldı. Şu anda Cumhuriyet Meydanı bütünleşmiş bir yapıya kavuştu. Tramvay hattındaki kot farkının giderilmesinin yanında görme engelliler için kılavuz çizgileri de yenilendi. Kenti engelli engelsiz herkesin kullanabilmesi gerekiyor. Bu yapılan çalışmalar engelli vatandaşlarımız için erişilemeyen alanları erişilir kılmak adına çok önemli” dedi.
BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR
Görme Engelli Ragıp Ali Yaman da yapılan çalışmaların hem görme hem yürüme engelli vatandaşlar için güzel bir çalışma olduğunu söyledi. Yaman “Burada daha önce kaldırımlar çok yüksekti. Görme engelliler için bu durum zorlukları da beraberinde getiriyordu. Yardım almadan karşıya geçemiyorduk. Ayağımız takılarak düşebiliyorduk.
Tekerlekli sandalyeli arkadaşlarımız düşününce daha da kötü oluyor. Yapılan çalışmayla burada bulunan engel çok güzel bir şekilde aşılmış. Yapılan çalışmalardan dolayı Başkanımız Muhitttin Böcek’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.