"YAŞAM EN KUTSAL HAKTIR.

GÜNDEM 03.06.2024 - 17:42, Güncelleme: 03.06.2024 - 17:42 2393+ kez okundu.
 

"YAŞAM EN KUTSAL HAKTIR.

Attalos Heykeli önünde düzenlenen "Sokaktayım Yanındayım" mitinginde konuşan Vet.Barış Ayan "Sokak hayvanlarına yönelik uyutma adı altında, öldürülmelerine karşıyız" dedi.

Ayan konuşmasına şöyle devam etti; "Çözüm nettir. Kısırlaştırma, rehabilite etme, sahiplendirme. Bu süreçtede barınaklarda bakılmasıdır. İl ve İlçe Belediyeleri, Tarım il ve İlçe Müdürlükleri ve Veteriner hekimler tarafından toplanan köpeklere kısırlaştırma ve kuduz aşısı yapılmalıdır. Sokak köpeklerinin barınaklarda beslenmesi ve rehabilte edilmesi ile ilgli fonlar oluşturulmalıdır. Bakım ve beslenmesi ile ilgili olarakta Hayvanseverler, dernekler, platformlar, iş insanları, ecza depoları, mama firmalarından destek alınmalı, işbirliği içinde yürütülmelidir. Ve yine sokak köpeklerinin sahiplendirilmesi ile ilgili olarak hayvan severler, dernekler ve platformlarla iş birliği içinde olunması gerekmektedir. En önemli konuların başında gelen en büyük eksik ilçe belediyelerinde veteriner hekim bulunmaması, operasyon yapılacak klinik ortam olmayışıdır. Kırsalda devam eden köpek üretiminin derhal durdurulması önemli. Merdivenaltı üretimin de durdurulması gerekli. Gönüllülerle işbirliği içinde geniş çaplı ve sürekli kısırlaştırma kampanyası ile birlikte sahiplendirme kampanyası ile sorun çözülür." Antalya merkez ve ilçelerinde bulunan tüm hayvansever derneklerinden katılımın sağladığı mitingte ayrıca Antalya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Bşk.Av.Ayça Ilgaz, Pakoder Bşk.Ebru Paraf, Haykader Başkanı Mert Güçlü'de yaptıkları konuşmalarda uyutulma ve ötenaziye tamamen karşı olduklarını ifade ettiler.  
Attalos Heykeli önünde düzenlenen "Sokaktayım Yanındayım" mitinginde konuşan Vet.Barış Ayan "Sokak hayvanlarına yönelik uyutma adı altında, öldürülmelerine karşıyız" dedi.
Ayan konuşmasına şöyle devam etti; "Çözüm nettir. Kısırlaştırma, rehabilite etme, sahiplendirme.
Bu süreçtede barınaklarda bakılmasıdır.
İl ve İlçe Belediyeleri, Tarım il ve İlçe Müdürlükleri ve Veteriner hekimler tarafından toplanan köpeklere kısırlaştırma ve kuduz aşısı yapılmalıdır.
Sokak köpeklerinin barınaklarda beslenmesi ve rehabilte edilmesi ile ilgli fonlar oluşturulmalıdır.
Bakım ve beslenmesi ile ilgili olarakta Hayvanseverler, dernekler, platformlar, iş insanları, ecza depoları, mama firmalarından destek alınmalı, işbirliği içinde yürütülmelidir.
Ve yine sokak köpeklerinin sahiplendirilmesi ile ilgili olarak hayvan severler, dernekler ve platformlarla iş birliği içinde olunması gerekmektedir.
En önemli konuların başında gelen en büyük eksik ilçe belediyelerinde veteriner hekim bulunmaması, operasyon yapılacak klinik ortam olmayışıdır.
Kırsalda devam eden köpek üretiminin derhal durdurulması önemli. Merdivenaltı üretimin de durdurulması gerekli. Gönüllülerle işbirliği içinde geniş çaplı ve sürekli kısırlaştırma kampanyası ile birlikte sahiplendirme kampanyası ile sorun çözülür."
Antalya merkez ve ilçelerinde bulunan tüm hayvansever derneklerinden katılımın sağladığı mitingte ayrıca Antalya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Bşk.Av.Ayça Ilgaz, Pakoder Bşk.Ebru Paraf, Haykader Başkanı Mert Güçlü'de yaptıkları konuşmalarda uyutulma ve ötenaziye tamamen karşı olduklarını ifade ettiler.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.