CANKUŞ DRON, BİLİMFEST’TE...

TURİZM 09.10.2023 - 23:18, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1885+ kez okundu.
 

CANKUŞ DRON, BİLİMFEST’TE...

Kepez Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenleyeceği Antalya Bilim Festivali (BİLİMFEST), 19-20-21-22 Ekim tarihlerinde düzenlenecek ve Antalya’dan doğan bir marka ‘CANKUŞ Dron’ da bu festivalde yerini alacak.

Geçtiğimiz ay Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaretinde kendilerinin bu anlamlı etkinliğe davet edildiğini ifade eden Cankuş Dron İşletme sahibi Erdoğan Budak, yaptığı açıklamasında, Antalya Bilim Festivali’nin çok önemli bir etkinlik olduğunu belirtirken, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkürlerini sundu. Dokumapark yerleşkesinde düzenlenecek Antalya Bilim Festivaline, TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜMOSAN, TUSAŞ, TURKSAT, TUA, MKE, ANZATSAN, SARSILMAZ, BMC, ÜNİVERSİTELER, TEKNOKENTLER başta olmak üzere yerli ve milli teknoloji üreten kurumlar yer alacak. Dronlar ile boğulmalara karşı yaptığımız çalışmaları ilgili kişi ve kurumlara daha yakından tanıtma fırsatı bulacağız! Cankuş Dron İşletme sahibi Erdoğan Budak, “Bilimfest, Türkiye’nin teknoloji devlerini 4 gün boyunca Antalya Dokumapark’ta buluşturacak. Bilim ve teknolojinin buluştuğu 2. Antalya Bilim Festivali’nde biz de Cankuş Dron olarak yerimizi alacağız. Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’nün bu etkinlikte yer almamız için bizlere gösterdiği ilgisi için teşekkürlerimi sunuyorum. Bizde yaptığımız çalışmaları ve dron teknolojisinde gelinen son durumu, dronlar ile boğulmalara karşı yaptığımız çalışmaları ilgili kişi ve kurumlara daha yakından tanıtma fırsatı bulacağız.”dedi. CANKUŞ DRON’LAR BOZULMALAR KARŞI GÜVEN VERİYOR! Boğulma vakaları ile ilgili yapılan bir araştırmaya göre her yıl ülkemizde 900 civarında insan hayatını kaybediyor. İlk boğulma tehlikesinin fark edilmesi ve müdahalesi arasında saniyeler hatta saliseler büyük önem taşıyor. Suya iniş kalkış yapabilen ve su geçirmez özellikte olan Cankuşların 79,3 km/s hızla uçabiliyor. İlk saniyelerde bir insan müdahalesinin gerçekleşebileceği süreden daha hızlı bir şekilde hareket ederken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ehliyet verilmiş ve uçuş tecrübesi olan profesyonel drone pilotları vakaya ilk can simidini bırakıyor, kişiyi kurtarıyor ve su üzerinde hayatta kalmasını sağlıyor. 4 K ve gece görüşlü kamera teknolojisine ve aynı zamanda otomatik açılabilen can yeleği sistemine sahip olan Cankuşlar her iklimde ve her koşulda aktif görev alıyor. Video: https://www.youtube.com/watch?v=3TPwpRINlHU  
Kepez Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenleyeceği Antalya Bilim Festivali (BİLİMFEST), 19-20-21-22 Ekim tarihlerinde düzenlenecek ve Antalya’dan doğan bir marka ‘CANKUŞ Dron’ da bu festivalde yerini alacak.
Geçtiğimiz ay Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaretinde kendilerinin bu anlamlı etkinliğe davet edildiğini ifade eden Cankuş Dron İşletme sahibi Erdoğan Budak, yaptığı açıklamasında, Antalya Bilim Festivali’nin çok önemli bir etkinlik olduğunu belirtirken, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkürlerini sundu.
Dokumapark yerleşkesinde düzenlenecek Antalya Bilim Festivaline, TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜMOSAN, TUSAŞ, TURKSAT, TUA, MKE, ANZATSAN, SARSILMAZ, BMC, ÜNİVERSİTELER, TEKNOKENTLER başta olmak üzere yerli ve milli teknoloji üreten kurumlar yer alacak.
Dronlar ile boğulmalara karşı yaptığımız çalışmaları ilgili kişi ve kurumlara daha yakından tanıtma fırsatı bulacağız!
Cankuş Dron İşletme sahibi Erdoğan Budak, “Bilimfest, Türkiye’nin teknoloji devlerini 4 gün boyunca Antalya Dokumapark’ta buluşturacak. Bilim ve teknolojinin buluştuğu 2. Antalya Bilim Festivali’nde biz de Cankuş Dron olarak yerimizi alacağız.
Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’nün bu etkinlikte yer almamız için bizlere gösterdiği ilgisi için teşekkürlerimi sunuyorum. Bizde yaptığımız çalışmaları ve dron teknolojisinde gelinen son durumu, dronlar ile boğulmalara karşı yaptığımız çalışmaları ilgili kişi ve kurumlara daha yakından tanıtma fırsatı bulacağız.”dedi.
CANKUŞ DRON’LAR BOZULMALAR KARŞI GÜVEN VERİYOR!
Boğulma vakaları ile ilgili yapılan bir araştırmaya göre her yıl ülkemizde 900 civarında insan hayatını kaybediyor. İlk boğulma tehlikesinin fark edilmesi ve müdahalesi arasında saniyeler hatta saliseler büyük önem taşıyor. Suya iniş kalkış yapabilen ve su geçirmez özellikte olan Cankuşların 79,3 km/s hızla uçabiliyor.
İlk saniyelerde bir insan müdahalesinin gerçekleşebileceği süreden daha hızlı bir şekilde hareket ederken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ehliyet verilmiş ve uçuş tecrübesi olan profesyonel drone pilotları vakaya ilk can simidini bırakıyor, kişiyi kurtarıyor ve su üzerinde hayatta kalmasını sağlıyor.
4 K ve gece görüşlü kamera teknolojisine ve aynı zamanda otomatik açılabilen can yeleği sistemine sahip olan Cankuşlar her iklimde ve her koşulda aktif görev alıyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.