ESNAF'TAN BLOKE ŞİKAYETİ

SİYASET 27.10.2020 - 22:16, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1245+ kez okundu.
 

ESNAF'TAN BLOKE ŞİKAYETİ

Pandemi döneminde esnafa bir tokat'ta Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığından geldi. Esnafın hesaplarına bloke kondu, yetmedi araçlarına icra işlemleri başlatıldı.

Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle en fazla etkilenen ülkeler arasında olan Türkiye’de zor günler geçiriyor. Açıklanan esnaf destek paketleri ve yardıma muhtaç ailelere devlet desteği sağlanırken, Antalya büyükşehir belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından mağdur edildiğini açıklayan esnafların sesi yükselmeye başladı. Büyükşehir belediyesi ilan reklam mükellefi olduğunu söyleyen Mehmet Samak isimli vatandaşımız pandemi döneminde Mali Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından mağdur edildiğini iddia etti. Uzun süredir yaşanan pandemi nedeniyle zor günler geçirdiklerini ifade eden Samak, “İşerimiz bitme noktasına geldi. Pandemi nedeniyle gerçekten zor günler geçiriyoruz. Devletimiz esnaflar için her türlü kolaylığı sağlarken büyükşehir belediyesi tarafından uygulanan sert yaptırımlara bir anlam veremiyoruz. Hesaplarımız bloke ediliyor. Araçlarımıza icra takipleri başlatılıyor. Mali Hizmetler Daire Başkanımız Salahattin Artun’a konuyu yazılı ve sözlü ilettiğimiz halde benim gibi bir çok efnaf arkadaşımızı mağdur etmeye devam ediyor. Pandemi döneminde biraz anlayış bekliyoruz.” Dedi. YASAL OLMAYAN İŞLER Mİ YAPILIYOR ? Büyükşehir belediyesi ilan reklam  vergi mükellefi olduğunu belirten Mehmet Samak  yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle ifade etti. "Reklam ajansı olarak Antalya’da faaliyet göstermekteyim. Büyükşehir belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı, Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen İlan reklam vergilerinin üst limiti olan metrekare başına 150.TL’yi aşarak hem kanuna aykırı işlem yapıyor, hemde esnaftan haksız ve fahiş bir vergi tahsil ediliyor. Bu konuyu defalarca şifai olarak daire başkanı Selahattin Artun'a  ve yazılı olarak Mali Hizmetler dairesine bildirmeme rağmen dikkate alan olmadı. Bense mecburen bu haksız uygulamaya karşı en tabi hakkım olarak konuyu  vergi mahkemesine taşıdım, ancak bundan sonra başıma gelmeyen kalmadı. Banka hesaplarıma bloke kondu, araçlarıma haciz rehinler konuldu. Buda yetmiyormuş gibi üstüne birde  ilan reklam ekipleri müşterilerimin  iş yerlerine gidip, benim daha önce onlar adına beyan  edip onlar adına şirketim adına tahakkuk eden İlan reklam vergileri için ceza yazıp aynı vergiyi mükerrer tekrardan tahakkuk etmişler. Mali Hizmetler  tarafından adeta itibar suikastini maruz kaldım... Bu kanunsuz ve haksız uygulamaya kim dur diyecek, ve daha sonra öğrendim ki benim gibi 100 ler ce esnaf varmış aynı mağduriyeti yaşayan..." dedi. 
Pandemi döneminde esnafa bir tokat'ta Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığından geldi. Esnafın hesaplarına bloke kondu, yetmedi araçlarına icra işlemleri başlatıldı.

Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle en fazla etkilenen ülkeler arasında olan Türkiye’de zor günler geçiriyor. Açıklanan esnaf destek paketleri ve yardıma muhtaç ailelere devlet desteği sağlanırken, Antalya büyükşehir belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından mağdur edildiğini açıklayan esnafların sesi yükselmeye başladı.

Büyükşehir belediyesi ilan reklam mükellefi olduğunu söyleyen Mehmet Samak isimli vatandaşımız pandemi döneminde Mali Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından mağdur edildiğini iddia etti. Uzun süredir yaşanan pandemi nedeniyle zor günler geçirdiklerini ifade eden Samak, “İşerimiz bitme noktasına geldi. Pandemi nedeniyle gerçekten zor günler geçiriyoruz. Devletimiz esnaflar için her türlü kolaylığı sağlarken büyükşehir belediyesi tarafından uygulanan sert yaptırımlara bir anlam veremiyoruz. Hesaplarımız bloke ediliyor. Araçlarımıza icra takipleri başlatılıyor. Mali Hizmetler Daire Başkanımız Salahattin Artun’a konuyu yazılı ve sözlü ilettiğimiz halde benim gibi bir çok efnaf arkadaşımızı mağdur etmeye devam ediyor. Pandemi döneminde biraz anlayış bekliyoruz.” Dedi.

YASAL OLMAYAN İŞLER Mİ YAPILIYOR ?

Büyükşehir belediyesi ilan reklam  vergi mükellefi olduğunu belirten Mehmet Samak  yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle ifade etti. "Reklam ajansı olarak Antalya’da faaliyet göstermekteyim. Büyükşehir belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı, Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen İlan reklam vergilerinin üst limiti olan metrekare başına 150.TL’yi aşarak hem kanuna aykırı işlem yapıyor, hemde esnaftan haksız ve fahiş bir vergi tahsil ediliyor. Bu konuyu defalarca şifai olarak daire başkanı Selahattin Artun'a  ve yazılı olarak Mali Hizmetler dairesine bildirmeme rağmen dikkate alan olmadı. Bense mecburen bu haksız uygulamaya karşı en tabi hakkım olarak konuyu  vergi mahkemesine taşıdım, ancak bundan sonra başıma gelmeyen kalmadı. Banka hesaplarıma bloke kondu, araçlarıma haciz rehinler konuldu. Buda yetmiyormuş gibi üstüne birde  ilan reklam ekipleri müşterilerimin  iş yerlerine gidip, benim daha önce onlar adına beyan  edip onlar adına şirketim adına tahakkuk eden İlan reklam vergileri için ceza yazıp aynı vergiyi mükerrer tekrardan tahakkuk etmişler. Mali Hizmetler  tarafından adeta itibar suikastini maruz kaldım... Bu kanunsuz ve haksız uygulamaya kim dur diyecek, ve daha sonra öğrendim ki benim gibi 100 ler ce esnaf varmış aynı mağduriyeti yaşayan..." dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.