Türkiyeli çalışanlar krizi Ankara'ya sıçradı!

SİYASET 27.03.2020 - 18:34, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2002+ kez okundu.
 

Türkiyeli çalışanlar krizi Ankara'ya sıçradı!

KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ın Türkiyeli çalışanlar için kurduğu cümleler ile başlayan kriz, Ankara'ya kadar uzandı. İşte yansımalar..

Kurulan hükümette ve aldığı başbakanlık görevinde Türkiye'den gördüğü desteği her fırsatta paylaşan Ersin Tatar, ilk krizde Türkiyeli çalışanları hedef aldı.  Ekonomik kriz kapsamında açıklanan tedbir paketinde yer alan 1.500 TL'lik desteğin, KKTC'de turizm sektöründe çalışan Türkiyeli personeli kapsamadığını söyledi Tatar.  Sonra da tepki çeken cümleleri sıraladı,  "Bu insanlar geliyor bir maaşla çalışıyor. Ödedikleri vergi var mı çok merak ederim, asgari ücretten görünür yatırımları. 3 çocuğu var, 3’ü da benim okuluma gider. Hasta olur, benim hastaneme gider. 3 çocuğu ve karısıyla, hatta karısının anası ve babasıyla… 3 bin 500 TL alan adamın bu ülkeye getirisi nedir?" dedi...  İşte bu sözler ülkede alın teriyle emek veren binlerce çalışandan, KKTC'de yatırım yapan Türkiyeli iş insanlarından, hatta iş dünyasının her kesiminden büyük tepki gördü.  Her fırsatta Ankara'nın desteğini vurgulayan Tatar, bu kez Ankara'ya şikayet edildi. TV yayınında kullandığı sözlerden sonra sosyal medyada başlayan paylaşımlar, Türkiye medyasına kadar uzandı. Bazı köşe yazarları Tatar'ın bu yaklaşımın sert eleştirdi.  Birçok paylaşımın sonuna Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Beştepe profilleri eklendi.  Sık sık ekonomik destek ve yardım için Türkiye'nin kapısını çalan, hatta bu krizde bile Türkiye'den sağlık ve ekonomik katkı alan Tatar, ilk fırsatta Türkiyeli çalışanlar için sergilediği tutumla birçok kesimi de hayal kırıklığına uğrattığı yorumladı sıkça öne çıkıyor. Hatta bazı sosyal medya kullanıcıları, bu kriz atlatılsa bile Tatar'ın bu sözlerle Cumhurbaşkanlığı sürecinde Türkiye desteğini zora soktuğunu yazdı. Tatar'ın krize neden olan o açıklamaları https://youtu.be/nanJye3g9qg Haber: ekonomikıbrıs
KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ın Türkiyeli çalışanlar için kurduğu cümleler ile başlayan kriz, Ankara'ya kadar uzandı. İşte yansımalar..

Kurulan hükümette ve aldığı başbakanlık görevinde Türkiye'den gördüğü desteği her fırsatta paylaşan Ersin Tatar, ilk krizde Türkiyeli çalışanları hedef aldı. 

Ekonomik kriz kapsamında açıklanan tedbir paketinde yer alan 1.500 TL'lik desteğin, KKTC'de turizm sektöründe çalışan Türkiyeli personeli kapsamadığını söyledi Tatar. 

Sonra da tepki çeken cümleleri sıraladı, 

"Bu insanlar geliyor bir maaşla çalışıyor. Ödedikleri vergi var mı çok merak ederim, asgari ücretten görünür yatırımları. 3 çocuğu var, 3’ü da benim okuluma gider. Hasta olur, benim hastaneme gider. 3 çocuğu ve karısıyla, hatta karısının anası ve babasıyla…

3 bin 500 TL alan adamın bu ülkeye getirisi nedir?" dedi... 

İşte bu sözler ülkede alın teriyle emek veren binlerce çalışandan, KKTC'de yatırım yapan Türkiyeli iş insanlarından, hatta iş dünyasının her kesiminden büyük tepki gördü. 

Her fırsatta Ankara'nın desteğini vurgulayan Tatar, bu kez Ankara'ya şikayet edildi.

TV yayınında kullandığı sözlerden sonra sosyal medyada başlayan paylaşımlar, Türkiye medyasına kadar uzandı. Bazı köşe yazarları Tatar'ın bu yaklaşımın sert eleştirdi. 

Birçok paylaşımın sonuna Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Beştepe profilleri eklendi. 

Sık sık ekonomik destek ve yardım için Türkiye'nin kapısını çalan, hatta bu krizde bile Türkiye'den sağlık ve ekonomik katkı alan Tatar, ilk fırsatta Türkiyeli çalışanlar için sergilediği tutumla birçok kesimi de hayal kırıklığına uğrattığı yorumladı sıkça öne çıkıyor.

Hatta bazı sosyal medya kullanıcıları, bu kriz atlatılsa bile Tatar'ın bu sözlerle Cumhurbaşkanlığı sürecinde Türkiye desteğini zora soktuğunu yazdı.

Tatar'ın krize neden olan o açıklamaları

https://youtu.be/nanJye3g9qg

Haber: ekonomikıbrıs

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.