‘Ya çete düzeni, ya demokrasi’

YAŞAM 10.06.2021 - 22:45, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1791+ kez okundu.
 

‘Ya çete düzeni, ya demokrasi’

Sol Parti Antalya İl Örgütü, Attalos Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklaması ile son haftalarda gündemden düşmeyen suç örgütü lideri Sedat Peker’in siyasetçi ve bürokratlara yönelik iddialarıyla ilgili harekete geçilmemesini protesto etti

Üzerinde 'Ya çete düzeni, ya demokrasi' yazılı pankart açan ve sloganlar atan Sol Parti üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, olan biteni dizi izler gibi, sessiz kalarak seyretmenin bir anlamı olmadığını belirterek, "Korkmadan, çekinmeden, geri adım atmadan bu karanlığın üzerine gitmek, ülkemizi aydınlığa çıkartmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Eğer bugün susarsak, toplumun dokuları iyice çürüyecek, umutsuzluk kol gezecek, ortalığa yayılan pislikleri sineye çekerek içimize kapanmak kaçınılmaz hale gelecek" dedi.   Çetelerin ABD emperyalizmine bağımlı devletlerin egemen sınıfların çıkarlarını korumak için oluşturduğu baskı kurumlarından birisi olduğunu vurgulayan Aydın, "Türkiye tarihinde, 12 Mart öncesi ve 70’li yıllar boyunca gerçekleştirilen suikastler, katliamlar, provokatif saldırılar bu kontrgerilla yapısının eseridir. Bu yapı, 12 Eylül sonrasındaki karanlık cinayetlerden ve Susurluk’tan geçerek bugünlere uzandı. AKP iktidarı, önceleri cemaatle kurduğu ittifakta, bu kirli ilişkileri kendisine göre dizayn etmeye çalıştı, devletin her kademesini ele geçirmeyi hedefledi. Kendi aralarında güç savaşına girişince, 15 Temmuz süreci yaşandı. Sonrasında iktidar eski İslamcı-Türkçü çete artıklarıyla ittifak kurmayı seçti ve bugünkü çeteleşmiş devlet yapısı ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.   Bugün yaşananların iktidarın kurduğu bu kirli ittifakların doğrudan sonucu olduğunu öne süren Aydın, "Bugünkü hesaplaşma da bu kirli ittifaktaki dağılmanın bir sonucudur. Görülüyor ki tüm bu ilişki ağı ne bir “derin devlet” ne de “kişisel ilişkiler ağı” değildir. Bu karanlıkla, bu çürümüşlükle hesaplaşmanın bu kirli güçlerin kendi aralarındaki çarpışmalarından geçmeyeceği açıktır. Bu ilişkilerin merkezinde olan Süleyman Soylu, hala o koltukta oturmaya, konuşmaya devam ediyor. Olan biteni dizi izler gibi, sessiz kalarak seyretmenin anlamı yoktur. Eğer bugün susarsak, toplumun dokuları iyice çürüyecek, umutsuzluk kol gezecek, ortalığa yayılan pislikleri sineye çekerek içimize kapanmak kaçınılmaz hale gelecek" şeklinde konuştu. Ramazan BOZCA
Sol Parti Antalya İl Örgütü, Attalos Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklaması ile son haftalarda gündemden düşmeyen suç örgütü lideri Sedat Peker’in siyasetçi ve bürokratlara yönelik iddialarıyla ilgili harekete geçilmemesini protesto etti

Üzerinde 'Ya çete düzeni, ya demokrasi' yazılı pankart açan ve sloganlar atan Sol Parti üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, olan biteni dizi izler gibi, sessiz kalarak seyretmenin bir anlamı olmadığını belirterek, "Korkmadan, çekinmeden, geri adım atmadan bu karanlığın üzerine gitmek, ülkemizi aydınlığa çıkartmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Eğer bugün susarsak, toplumun dokuları iyice çürüyecek, umutsuzluk kol gezecek, ortalığa yayılan pislikleri sineye çekerek içimize kapanmak kaçınılmaz hale gelecek" dedi.
 
Çetelerin ABD emperyalizmine bağımlı devletlerin egemen sınıfların çıkarlarını korumak için oluşturduğu baskı kurumlarından birisi olduğunu vurgulayan Aydın, "Türkiye tarihinde, 12 Mart öncesi ve 70’li yıllar boyunca gerçekleştirilen suikastler, katliamlar, provokatif saldırılar bu kontrgerilla yapısının eseridir. Bu yapı, 12 Eylül sonrasındaki karanlık cinayetlerden ve Susurluk’tan geçerek bugünlere uzandı. AKP iktidarı, önceleri cemaatle kurduğu ittifakta, bu kirli ilişkileri kendisine göre dizayn etmeye çalıştı, devletin her kademesini ele geçirmeyi hedefledi. Kendi aralarında güç savaşına girişince, 15 Temmuz süreci yaşandı. Sonrasında iktidar eski İslamcı-Türkçü çete artıklarıyla ittifak kurmayı seçti ve bugünkü çeteleşmiş devlet yapısı ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.
 
Bugün yaşananların iktidarın kurduğu bu kirli ittifakların doğrudan sonucu olduğunu öne süren Aydın, "Bugünkü hesaplaşma da bu kirli ittifaktaki dağılmanın bir sonucudur. Görülüyor ki tüm bu ilişki ağı ne bir “derin devlet” ne de “kişisel ilişkiler ağı” değildir. Bu karanlıkla, bu çürümüşlükle hesaplaşmanın bu kirli güçlerin kendi aralarındaki çarpışmalarından geçmeyeceği açıktır. Bu ilişkilerin merkezinde olan Süleyman Soylu, hala o koltukta oturmaya, konuşmaya devam ediyor. Olan biteni dizi izler gibi, sessiz kalarak seyretmenin anlamı yoktur. Eğer bugün susarsak, toplumun dokuları iyice çürüyecek, umutsuzluk kol gezecek, ortalığa yayılan pislikleri sineye çekerek içimize kapanmak kaçınılmaz hale gelecek" şeklinde konuştu.
Ramazan BOZCA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.