Muratpaşa’da referandum

SİYASET 22.06.2020 - 22:44, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2966+ kez okundu.
 

Muratpaşa’da referandum

Muratpaşa Belediyesi’nin memur personele 2014’ten beri yaptığı sosyal denge ödemelerini Sayıştay raporlarını gerekçe göstererek ‘yasal’ seviyeye çekmesi ve sosyal denge ödemelerinde yasal sınırın üstünde kalan bölümler için toplu sözleşmede kısmi feshe gitmesine tepki veren TÜM BEL SEN’in ‘referandum’ çağrısı gerçekleşiyor.

Muratpaşa Belediyesi’nin memur personele 2014’ten beri yaptığı sosyal denge ödemelerini Sayıştay raporlarını gerekçe göstererek ‘yasal’ seviyeye çekmesi ve sosyal denge ödemelerinde yasal sınırın üstünde kalan bölümler için toplu sözleşmede kısmi feshe gitmesine tepki veren TÜM BEL SEN’in ‘referandum’ çağrısı gerçekleşiyor. TÜM BEL SEN Üyesi memur ve sözleşmeli personel bugün Muratpaşa Belediyesi fuayesinde referanduma gidiyor. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan TÜM BEL SEN Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Muratpaşa Belediyesi emekçilerinin kendi toplu sözleşmeleri ile ilgili yaşanan sorunun çözümü için sandığa gittiğini söyledi. SÖZ VE KARAR EMEKÇİNİN Sendika olarak bugüne kadar verdikleri tüm mücadelede her zaman Muratpaşa Belediyesi emekçilerinin söz ve karar sahibi olmasını istediklerine dikkat çeken Karakurt, “Hükümetin 4688 sayılı sahte sendika yasası üzerine Sayıştay'ın müdahaleleri sonucunda belediyemizin mevcut sözleşmemizi tek taraflı feshetmesi demokrasi fikriyatı ile bağdaşmamaktadır. Bundan dolayı da biz Türkiye'ye örnek olsun diye bugün sözleşmemiz ile ilgili karar için bir kez daha Muratpaşa belediyesi emekçilerinin iradesine başvuruyoruz. Çünkü demokraside sorunlar nerede yaşanıyorsa çözümü de oradadır, sorunu kiminle yaşıyorsanız onlarla çözmelisiniz. Ancak sorunun parçası olanlar sorunu çözemezler, sorunun kaynağı olanlar sorunun içinden çıkamazlar” dedi.  BAŞKAN UYSAL’A SESLENDİ Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a da seslenen Karakurt, “Bu sorunun kaynağı siz değilsiniz ve sorunun bir parçası olmayınız. Sorunun asıl kaynağı Hükümetin çıkarmış olduğu sahte sendika yasası ve Sayıştay'ın siyasi müdahalesidir. Dolayısıyla bu müdahaleden doğrudan etkilenen 435 Muratpaşa belediyesi emekçisi ile ve sendikamız ile birlikte hareket ederek meselenin çözümü için doğru ve sağlıklı bir adım atmış oluruz. Bu tutum ve davranış demokrasinin sosyal ve halkçı belediyeciliğin bir gereğidir. Sayın belediye başkanımız sizinle bu antidemokratik uygulamayı birlikte hareket ederek aşacağımıza inanıyoruz. Bugün bu uygulamanın ilk örneğini  Muratpaşa Belediyesi'ne referandum sandığı koyarak hayata geçiriyoruz” diye konuştu. TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN TÜM BEL SEN Antalya Şube Başkanı Karakurt, Türkiye'yi yöneten tek adam-tek parti rejiminin tüm hak ve özgürlükleri askıya alırken kendilerinin Muratpaşa emekçisinin sözleşme ile ilgili oyuna başvurduklarını da belirterek, “Demokrasinin de gereği  budur. Demokratik halkçı sosyal belediyecilik dediğimiz budur. Onun için de buradan çıkacak sonucun Türkiye'deki sendikalar harekete örnek olmasını diliyoruz” yorumunda bulundu. 
Muratpaşa Belediyesi’nin memur personele 2014’ten beri yaptığı sosyal denge ödemelerini Sayıştay raporlarını gerekçe göstererek ‘yasal’ seviyeye çekmesi ve sosyal denge ödemelerinde yasal sınırın üstünde kalan bölümler için toplu sözleşmede kısmi feshe gitmesine tepki veren TÜM BEL SEN’in ‘referandum’ çağrısı gerçekleşiyor.

Muratpaşa Belediyesi’nin memur personele 2014’ten beri yaptığı sosyal denge ödemelerini Sayıştay raporlarını gerekçe göstererek ‘yasal’ seviyeye çekmesi ve sosyal denge ödemelerinde yasal sınırın üstünde kalan bölümler için toplu sözleşmede kısmi feshe gitmesine tepki veren TÜM BEL SEN’in ‘referandum’ çağrısı gerçekleşiyor. TÜM BEL SEN Üyesi memur ve sözleşmeli personel bugün Muratpaşa Belediyesi fuayesinde referanduma gidiyor. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan TÜM BEL SEN Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Muratpaşa Belediyesi emekçilerinin kendi toplu sözleşmeleri ile ilgili yaşanan sorunun çözümü için sandığa gittiğini söyledi.

SÖZ VE KARAR EMEKÇİNİN

Sendika olarak bugüne kadar verdikleri tüm mücadelede her zaman Muratpaşa Belediyesi emekçilerinin söz ve karar sahibi olmasını istediklerine dikkat çeken Karakurt, “Hükümetin 4688 sayılı sahte sendika yasası üzerine Sayıştay'ın müdahaleleri sonucunda belediyemizin mevcut sözleşmemizi tek taraflı feshetmesi demokrasi fikriyatı ile bağdaşmamaktadır. Bundan dolayı da biz Türkiye'ye örnek olsun diye bugün sözleşmemiz ile ilgili karar için bir kez daha Muratpaşa belediyesi emekçilerinin iradesine başvuruyoruz. Çünkü demokraside sorunlar nerede yaşanıyorsa çözümü de oradadır, sorunu kiminle yaşıyorsanız onlarla çözmelisiniz. Ancak sorunun parçası olanlar sorunu çözemezler, sorunun kaynağı olanlar sorunun içinden çıkamazlar” dedi. 

BAŞKAN UYSAL’A SESLENDİ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a da seslenen Karakurt, “Bu sorunun kaynağı siz değilsiniz ve sorunun bir parçası olmayınız. Sorunun asıl kaynağı Hükümetin çıkarmış olduğu sahte sendika yasası ve Sayıştay'ın siyasi müdahalesidir. Dolayısıyla bu müdahaleden doğrudan etkilenen 435 Muratpaşa belediyesi emekçisi ile ve sendikamız ile birlikte hareket ederek meselenin çözümü için doğru ve sağlıklı bir adım atmış oluruz. Bu tutum ve davranış demokrasinin sosyal ve halkçı belediyeciliğin bir gereğidir. Sayın belediye başkanımız sizinle bu antidemokratik uygulamayı birlikte hareket ederek aşacağımıza inanıyoruz. Bugün bu uygulamanın ilk örneğini  Muratpaşa Belediyesi'ne referandum sandığı koyarak hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN

TÜM BEL SEN Antalya Şube Başkanı Karakurt, Türkiye'yi yöneten tek adam-tek parti rejiminin tüm hak ve özgürlükleri askıya alırken kendilerinin Muratpaşa emekçisinin sözleşme ile ilgili oyuna başvurduklarını da belirterek, “Demokrasinin de gereği  budur. Demokratik halkçı sosyal belediyecilik dediğimiz budur. Onun için de buradan çıkacak sonucun Türkiye'deki sendikalar harekete örnek olmasını diliyoruz” yorumunda bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.