TOUR OF ANTALYA’NIN KEMER-ANTALYA ETABI BAŞLADI

SPOR 21.02.2020 - 15:21, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 3024+ kez okundu.
 

TOUR OF ANTALYA’NIN KEMER-ANTALYA ETABI BAŞLADI

Tour Of Antalya Bisiklet Yarışı’nın Kemer-Antalya etabı başladı.

Kemer Cumhuriyet Meydanı’ndan Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç ve Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun damalı bayrağı sallamasıyla başladı. 23 ülkeden 174 sporcunun katıldığı yarış öncesi padok alanında halk oyunları gösterisi de sunuldu. Yarışa katılan sporcular, Kaymakam Dayanç ve Başkan Topaloğlu’nun damalı bayrağı sallamasının ardından start aldı. Dereceye girebilmek için kıyasıya yarışan bisikletçiler, Kemer Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yarışta, Kumluca Mavikent istikametine, buradan da Antalya Cumhuriyet Meydanı’na kadar pedal çevirecek. “Kadınlara yapılan şiddeti durdurun” sloganıyla yapılan yarışın Kemer etabının startının ardından açıklama yapan Kaymakam Murtaza Dayanç, yarış alanının muazzam bir ortam olduğunu söyledi. Kaykamam Dayanç, halkın yarışlara büyük ilgi gösterdiğine değinerek, “Yarışlara 23 ülkeden 174 sporcu katılıyor. Antalya Valimiz Münir Karaloğlu’nun önderliğinde Akra grubunun destekleriyle üçüncüsü düzenleniyor. Uluslararası alanda bir üne kavuşan yarış ülkemiz adına gurur verici. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yarışmacılara başarılar diliyorum.” dedi. Başkan Topaloğlu ise yarışların ikinci etabının Kemer’de yapılmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Yarışların bir etabının Kemer’de olmasının ilçeye katkı sağladığını belirten Başkanımız Topaloğlu, “Kemer artık bisiklet sporu ile de adından söz ettirecek. Nisan ayında da dağ bisikleti yarışı için çalışmalarımız başladı. Kemer2de şu anda 25 tane bisiklet rotası var. Bunun 5 tanesi yol, 20 tanesi de dağ güzergahı. Bütün haritaları hazırladık. Navigasyon sistemi gibi sistem var. Kemer’de bisiklet turizmi başlamış oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Yarışın Kemer etabına, Kaymakam Dayanç ve Belediye Başkanı Topaloğlu’nun yanı sıra, Kemer Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Tour Of Antalya Bisiklet Yarışı’nın Kemer-Antalya etabı başladı.

Kemer Cumhuriyet Meydanı’ndan Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç ve Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun damalı bayrağı sallamasıyla başladı.

23 ülkeden 174 sporcunun katıldığı yarış öncesi padok alanında halk oyunları gösterisi de sunuldu.

Yarışa katılan sporcular, Kaymakam Dayanç ve Başkan Topaloğlu’nun damalı bayrağı sallamasının ardından start aldı.

Dereceye girebilmek için kıyasıya yarışan bisikletçiler, Kemer Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yarışta, Kumluca Mavikent istikametine, buradan da Antalya Cumhuriyet Meydanı’na kadar pedal çevirecek.

“Kadınlara yapılan şiddeti durdurun” sloganıyla yapılan yarışın Kemer etabının startının ardından açıklama yapan Kaymakam Murtaza Dayanç, yarış alanının muazzam bir ortam olduğunu söyledi.

Kaykamam Dayanç, halkın yarışlara büyük ilgi gösterdiğine değinerek, “Yarışlara 23 ülkeden 174 sporcu katılıyor. Antalya Valimiz Münir Karaloğlu’nun önderliğinde Akra grubunun destekleriyle üçüncüsü düzenleniyor. Uluslararası alanda bir üne kavuşan yarış ülkemiz adına gurur verici. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yarışmacılara başarılar diliyorum.” dedi.

Başkan Topaloğlu ise yarışların ikinci etabının Kemer’de yapılmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Yarışların bir etabının Kemer’de olmasının ilçeye katkı sağladığını belirten Başkanımız Topaloğlu, “Kemer artık bisiklet sporu ile de adından söz ettirecek. Nisan ayında da dağ bisikleti yarışı için çalışmalarımız başladı. Kemer2de şu anda 25 tane bisiklet rotası var. Bunun 5 tanesi yol, 20 tanesi de dağ güzergahı. Bütün haritaları hazırladık. Navigasyon sistemi gibi sistem var. Kemer’de bisiklet turizmi başlamış oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yarışın Kemer etabına, Kaymakam Dayanç ve Belediye Başkanı Topaloğlu’nun yanı sıra, Kemer Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.