VİRÜS FIRSATÇILARI İŞBAŞINDA

SAĞLIK 13.03.2020 - 16:23, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2347+ kez okundu.
 

VİRÜS FIRSATÇILARI İŞBAŞINDA

Antalya'da merdiven altı firmalar vatandaşların sağlığı ile oynadığını belirten Tolga Durmuş insan sağlığı ile oynayanları yetkililere ihbar edilmesi yönünde vatandaşları uyardı.

Antalya Özgem Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga DURMUŞ son günlerde türeyen sahte ilaçlama ve dezenfekte firmalarına karşı vatandaşları uyardı. Antalya Özgem Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga DURMUŞ, Son Günlerde Türkiye'de de görülen koronavirüsten korunmak isteyen vatandaşların, İlaçlama ve dezenfeksiyon Hizmetlerine yoğun ilgi göstermesiyle birlikte fırsatçılara gün doğduğunu  belirterek sahte firmalara karşı vatandaşların uyanık olması gerektiğini söyledi. Bakanlığın yaptığı virüs uyarısı ile birlikte merdiven altı üretimlerin devreye girdiğini değinen Durmuş, fırsatçıların fiyatları 4’e katladığını ifade etti. SAHTE FİRMALAR SAĞLIĞINIZDAN ETMESİN Antalya Özgem Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga DURMUŞ, virüse karşı önlem almak amacıyla, bir dizi çalışmalar başlatan sağlık bakanlığının uyarılarına dikkate alınmasını belirterek, merdiven altı firmalara karşı vatandaşlarımızı uyardı. Bir kaç gün içinde piyasada sahte ilaç ve dezenfekte firmaları türediğine dikkat çeken Durmuş, vatandaşların sağlığı ile oynayan merdiven altı taklit ürünlerin cilt kanserine neden olduğunu söyledi. VİRÜS FIRSATÇILARI İŞBAŞINDA Corona kısa sürede çok sayıda ölüme sebep oldu. Dünya Sağlık Örgütü ve uzmanların virüse karşı steril ve filtreli maskeler, antibakteriyel jel, antibakteriyel sıvı ve 80 derecelik kolonyanın etkili olduğunu açıklamasının ardından korunmak isteyenlerin ilgisi bu yöne kaydı. Maske satışı yapan firmalar bir anda ellerindeki stoğu 4-5 katı fiyatla satmaya başladı. Fahiş fiyatlara rağmen maskeler kısa sürede tükenirken maskenin üretim ve ihracatının yapıldığı yer olan Çin dahi ihraç ettiği maskeleri bu defa ithalata gitti. Neredeyse tüm dünya ülkelerinden Çin'e maske ihracatı başladı. MERDİVENALTI İŞLETMELERİN CİLT KANSERİ RİSKİ Tüm Halkımızı Sahte İşletmelere Karşı Uyaran Sayın Durmuş ; İlaçlama Yapacak Şirketlerin özellikle İşyeri Ruhsatı Varmı ?, Biosidal Ürün Uygulama Yetkisi Varmı ? Dezenfeksiyon ve İlaçlama Yapacak Kişilerin Ürün Uygulayabilir belgesi Varmı ? bunları tüm halkımız Sormasını Ayrıca Uygulamanın Ardından yetkili şirketlerden Halk Sağlığı Müdürlüğününde Sistem Üzerinden uygulamayı takip edip görebilmesi için EK:1 Formu Garanti Belgesini ve Faturalarını istemelerini ısrarla uyardı Gerekli Görürlerse uygulanan üründen numune dahi almaları gerektiğini belirtti.. Maskeler kadar önemli bir korunma yolu olan antibakteriyel jel, antibakteriyel sıvı ve 80 derecelik kolonyalar yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar çoğunlukla eczanelerden litreyle el dezenfektanları ve kolonya almaya başladı. Koruyucu kimyasallara olan ilginin artışı merdiven altı üretim yapanların da ilgisini çekti. Uzmanlar ise vatandaşları özellikle merdiven altı üretime karşı duyarları olmaları konusunda uyardı.
Antalya'da merdiven altı firmalar vatandaşların sağlığı ile oynadığını belirten Tolga Durmuş insan sağlığı ile oynayanları yetkililere ihbar edilmesi yönünde vatandaşları uyardı.

Antalya Özgem Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga DURMUŞ son günlerde türeyen sahte ilaçlama ve dezenfekte firmalarına karşı vatandaşları uyardı.

Antalya Özgem Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga DURMUŞ, Son Günlerde Türkiye'de de görülen koronavirüsten korunmak isteyen vatandaşların, İlaçlama ve dezenfeksiyon Hizmetlerine yoğun ilgi göstermesiyle birlikte fırsatçılara gün doğduğunu  belirterek sahte firmalara karşı vatandaşların uyanık olması gerektiğini söyledi. Bakanlığın yaptığı virüs uyarısı ile birlikte merdiven altı üretimlerin devreye girdiğini değinen Durmuş, fırsatçıların fiyatları 4’e katladığını ifade etti.

SAHTE FİRMALAR SAĞLIĞINIZDAN ETMESİN

Antalya Özgem Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga DURMUŞ, virüse karşı önlem almak amacıyla, bir dizi çalışmalar başlatan sağlık bakanlığının uyarılarına dikkate alınmasını belirterek, merdiven altı firmalara karşı vatandaşlarımızı uyardı. Bir kaç gün içinde piyasada sahte ilaç ve dezenfekte firmaları türediğine dikkat çeken Durmuş, vatandaşların sağlığı ile oynayan merdiven altı taklit ürünlerin cilt kanserine neden olduğunu söyledi.

VİRÜS FIRSATÇILARI İŞBAŞINDA

Corona kısa sürede çok sayıda ölüme sebep oldu. Dünya Sağlık Örgütü ve uzmanların virüse karşı steril ve filtreli maskeler, antibakteriyel jel, antibakteriyel sıvı ve 80 derecelik kolonyanın etkili olduğunu açıklamasının ardından korunmak isteyenlerin ilgisi bu yöne kaydı. Maske satışı yapan firmalar bir anda ellerindeki stoğu 4-5 katı fiyatla satmaya başladı. Fahiş fiyatlara rağmen maskeler kısa sürede tükenirken maskenin üretim ve ihracatının yapıldığı yer olan Çin dahi ihraç ettiği maskeleri bu defa ithalata gitti. Neredeyse tüm dünya ülkelerinden Çin'e maske ihracatı başladı.

MERDİVENALTI İŞLETMELERİN CİLT KANSERİ RİSKİ

Tüm Halkımızı Sahte İşletmelere Karşı Uyaran Sayın Durmuş ; İlaçlama Yapacak Şirketlerin özellikle İşyeri Ruhsatı Varmı ?, Biosidal Ürün Uygulama Yetkisi Varmı ? Dezenfeksiyon ve İlaçlama Yapacak Kişilerin Ürün Uygulayabilir belgesi Varmı ? bunları tüm halkımız Sormasını Ayrıca Uygulamanın Ardından yetkili şirketlerden Halk Sağlığı Müdürlüğününde Sistem Üzerinden uygulamayı takip edip görebilmesi için EK:1 Formu Garanti Belgesini ve Faturalarını istemelerini ısrarla uyardı Gerekli Görürlerse uygulanan üründen numune dahi almaları gerektiğini belirtti..

Maskeler kadar önemli bir korunma yolu olan antibakteriyel jel, antibakteriyel sıvı ve 80 derecelik kolonyalar yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar çoğunlukla eczanelerden litreyle el dezenfektanları ve kolonya almaya başladı. Koruyucu kimyasallara olan ilginin artışı merdiven altı üretim yapanların da ilgisini çekti. Uzmanlar ise vatandaşları özellikle merdiven altı üretime karşı duyarları olmaları konusunda uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.